Дома > Вести > Вести од индустријата

Системска класификација на CNC фреза

2021-11-10

â‘  Систем за ладење. Системот за ладење на машинскиот алат е составен од пумпа за ладење, цевка за излез на вода, цевка за враќање на водата, прекинувач и млазница. Пумпата за ладење е инсталирана во внатрешната празнина на основата на машинскиот алат. Млазницата се прска за да се излади областа за сечење.
„Систем и метод на подмачкување. Системот за подмачкување е составен од рачна пумпа за масло за подмачкување, сепаратор за масло, вентил за гас, цевка за масло итн. - завртка со топчести завртки низ сепаратор за масло за да се подобри работниот век на машинскиот алат.
Од гледна точка на карактеристиките на технологијата за дигитална контрола, бидејќи наЦПУ машинаАлатката го прифаќа серво моторот, примената на дигиталната технологија ја реализира директната контрола на работниот редослед и поместувањето на движењето на извршните делови на машинскиот алат. Структурата на менувачот на традиционалниот машински алат е откажана или делумно откажана, така што и механичката структура е значително поедноставена. Дигиталната контрола исто така бара механичкиот систем да има висока ригидност на преносот и без јаз во преносот за да се обезбеди извршување на контролните команди и реализација на квалитетот на контролата. Во исто време, поради континуираното подобрување на нивото на компјутерот и способноста за контрола, стана возможно да се дозволат повеќе функционални компоненти на истата машинска алатка за извршување на различни помошни функции потребни во исто време. Затоа, механичката структура наЦПУ машинаалатките имаат повисоки интегрирани функции од традиционалните машински алати. Бараат.

Од перспектива на барањата за развој на производната технологија, со појавата на нови материјали и нови процеси, како и евтините барања на пазарната конкуренција, сечењето метал се движи кон повисоки брзини на сечење и поголема прецизност, повисока и повисока производна ефикасност. и системи. Развој во сè посигурна насока. Ова бара CNC машинските алати развиени врз основа на традиционалните машински алати да имаат поголема прецизност, поголема моќност на возење, подобра динамичка и статичка вкочанетост и термичка вкочанетост на механичкиот механизам, посигурна работа и да можат да постигнат долгорочно континуирано работење и како што е можно помало застој.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept